Mapa del llocSelector d'Idioma EspañolValenciàEnglishDeutsch
www.catedraldevalencia.es
Catedral de València
prema ací per a ampliar la imatge La Campana El Micalet
Voste es troba en: Inici / El Micalet i les Campanes / Les Campanes

Les Campanes de la Catedral

En l'espadanya del “Campanar Nou” estan les dos campanes del rellotge: la dels Quarts, de 1736 i el Micalet, de 1539, una campana destinada exclusivament a tocar les hores, i la major encara en ús de tota l'antiga Corona d'Aragó, amb un pes de 7.514 Kgr.

prema ací per a ampliar la imatgeEn la Sala de Campanes hi ha 11, des del primer moment de la construcció de l'edifici. En temps medievals parlaven de "els sinc senys i els sis morlans"; en temps més recents de "les cinc grans i els sis tiples".

prema ací per a ampliar la imatgeEs continuen usant per als diversos senyals diaris, festius, de mort i extraordinàris. La més antiga és la Caterina, de l'any 1305, fins al moment la més antiga en ús de tota la Corona d'Aragó, mentres que la més nova és la Violant, de 1735. Els altres «tiples» són la Úrsula, de 1438, la Bàrbera, de 1681, el Pau, de 1489 i l'Arcís de 1529. De les grans, el Vicent és de 1569, l'Andreu de 1604, el Manuel de 1621, el Jaume de 1429 i la Maria de 1544 ; les dos últimes són les més grans, amb 1.750 i 1.765 Kgr. de pes respectivament.

prema ací per a ampliar la imatgeEs tracta d'un dels conjunts més nombrosos de campanes gòtiques de tota Espanya. Només estan automatitzades la dels Quarts i el Micalet pel rellotge; la Bàrbera, pels tocs de cor diaris, així com el Manuel pel toc de tancar les muralles i la Maria per les oracions. La instal.lació de les tres últimes no impedix, de cap mode, els tocs manuals que executen els membres del “Gremi de Campaners”.

tornar dalt imprimir

2007 - 2023 © Capítol Metropolità de ValènciaPolitica de privacidadAviso LegalPolítica de CookiesDisseny: Eurisco.es