Mapa del llocSelector d'Idioma EspañolValenciàEnglishDeutsch
www.catedraldevalencia.es
Catedral de València
Voste es troba en: Inici / Història de la Catedral / Benedicte XVI en la Catedral

Benedicte XVI en la Catedral

V Trobada Mundial de les Famílies, València 2006Durant els dies 8 i 9 de Juliol del 2006 va tindre lloc a València la V Trobada Mundial de les Famílies, que va comptar amb la presència del Papa Benedicte XVI. A la seua arribada a la ciutat, després de resar en el lloc del tràgic accident del Metro ocorregut dies abans, la primera visita del Pontífex va ser a la Catedral Metropolitana, acompanyat per l'Arquebisbe Monsenyor Agustí García-Gasco.

prema ací per a ampliar la imatgeEn la porta principal o "dels ferros" va ser rebut pel Capítol, passant després a la Capella del Sant Calze, en l'entrada de la qual el van saludar les representacions de les juntes directives de la Reial Germandat i de la Confraria del Sant Calze i on l´esperaven els Bisbes espanyols; allí va venerar el sagrat Calze, va firmar en el Llibre d'Honor de la Confraria del Sant Calze i va rebre la insígnia d'Honor de la mateixa.

prema ací per a ampliar la imatgeA continuació, el Papa va fer entrega d'un calze obsequi seu al Sr. Arquebisbe de València i va rebre de mans del President de la CEE un exemplar de l'obra de Sant Joan d'Àvila "Tractat de l'amor de Déu" ; finalment entregà a Monsenyor Blázquez un missatge a l'Episcopat espanyol que va firmar allí mateix. Va passar després per la nau central, ocupada pels sacerdots valencians i religioses de clausura; en el presbiteri va poder contemplar la restauració del mateix i les pintures renaixentistes quasi completament recuperades, i allí va escoltar breument el conjunt d'instruments copiats dels frescos del segle XV i el Cor de la Catedral, que varen ambientar l'acte.

Després d'impartir la benedicció va passar a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, eixint per la porta de l'Almoina. L'endemà, en la Missa conclusiva del V EMF, el Sant Pare va tindre el gratíssim gest d'utilitzar el Sant Calze de l´Ultima Cena del Senyor, com abans ho havia fet S. S. Joan Pau II en la seua visita a València en 1982.

tornar dalt imprimir

2007 - 2024 © Capítol Metropolità de ValènciaPolitica de privacidadAviso LegalPolítica de CookiesDisseny: Eurisco.es