La Capella del Sant Calze
Quan en el segle XV es van prolongar les naus per aconseguir el campanar i la sala capitular, l'arquitecte Pere Compte (autor també de la Llotja de València)va edificar en 1496 el corredor d'accés a l'aula antiga.
La porta d'entrada té una portada gòtica llaurada per Pere Balaguer en 1424. A un costat del corredor es veu, entre altres, el monument funerari del bisbe Vidal de Blanes, constructor de l'aula capitular i l'Adoració dels pastors, pintura al fresc (1472) de Francesco Pagano de Neapoli i Paolo da Sant Leocadio, de la sala capitular, passada a llenç, que va ser la prova per a la seua decoració de la capella major.
En una capella es contempla el retaule de Sant Miquel (Començaments del S. XVI), obra primerenca de Vicent Macip. Si bé les pintures mostren el trànsit al Renaixement, té l'estructura clàssica dels retaules dels segles XIV i XV.
En 1916 es va traslladar el Sant Calze a l'aula capitular, que va passar a ser la capella actual. La capella és d'estil gòtic florit (S. XIV); té planta quadrada i parets llises, de pedra llaurada. Es va construir per disposició del Bisbe Vidal de Blanes entre els anys 1365-1369. En ella es van celebrar Corts del Regne i es van donar classes de Teologia, entre altres, per Sant Vicent Ferrer.
Mesura 13 metres de costat per 16 d'altura, i es cobrix amb una elevada volta de creueria nervada en forma d'estrela, els nervis de la qual es prolonguen fins a descansar sobre unes mènsules policromades. En les claus de la volta estan els dotze Apòstols, i, en la clau central, la coronació de la Mare de Déu en el cel després de l'Assumpció, misteri titular d'esta Catedral.
Este espai no va ser afectat per la reforma neoclàssica del segle XVIII i en ell es va col•locar el retaule d'alabastre, antiga entrada del cor (segle XV) En este marc destaquen els dotze relleus del florentí Giuliano Poggibonsi (deixeble de Ghiberti, Portes del Paradís, Florència) Les escenes inferiors corresponen a l'Antic Testament i són profecia de les superiors, del Nou Testament.
En els murs es poden veure l'Adoración dels Reis, pintura al fresc per Nicolás Florentí (1472), i les cadenes que tancaven el port de Marsella i portades per Alfons V el Magnànim en el segle XV.